Hva er et automatisk bud?

Når du legger inn et automatisk bud, eller et «auto-bud», vil Catawikis auksjonssystem automatisk øke budet ditt med det minste tillatte beløpet (den minste trinnvise økningen) for å sette deg i posisjonen som høyeste budgiver når det er nødvendig. Systemet vil fortsette å by over andre budgivere inntil beløpet du har satt inn som et auto-bud er nådd. Dermed vil du ikke måtte skrive inn nye bud manuelt - alt du trenger å gjøre er å skrive det maksimale beløpet du er villig til å by som et auto-bud. Dette er også svært praktisk hvis du ikke har mulighet til å følge med på auksjonens siste timer. Du vil alltid og automatisk være den høyeste budgiveren - så lenge ingen byr over auto-budet ditt.

Hvordan fungerer det?

Skriv inn det maksimale beløpet du er villig til å betale for et parti, og klikk på «Auto-bud»-knappen. Du vil bli bedt om å bekrefte auto-budet. Deretter får du en e-post som bekrefter auto-budet du har lagt inn. Hvis du ved dette stadiet ikke er den høyeste budgiveren, vil det første mulige budet legges inn (i henhold til den minste trinnvise økningen). For eksempel: Det høyeste budet på partiet X, lagt inn av en annen budgiver, er nå 15 €. Du ønsker å legge inn et bud på maksimalt 100 €. Hvis du legger inn 100 € som auto-budet ditt, vil et bud på 20 € for partiet X automatisk legges inn på dine vegne.

Hva er de trinnvise økningene som brukes?

Når du legger inn et auto-bud på et parti, vil systemet automatisk by over det høyeste budet med følgende minste, trinnvise økninger:

Gjeldende bud fra € til € budtrinn €
€ 1 € 10 € 1
€ 10 € 100 € 5
€ 100 € 200 € 10
€ 200 € 500 € 20
€ 500 € 1.000 € 50
€ 1.000 € 2.000 € 100
€ 2.000 € 5.000 € 200
€ 5.000 € 10.000 € 500
€ 10.000 € 20.000 € 1.000
€ 20.000 € 50.000 € 2.000
€ 50.000 € 100.000 € 5.000
€ 100.000 € 200.000 € 10.000
€ 200.000 € 500.000 € 20.000
€ 500.000 > € 500.000 € 50.000

Hvem kan se auto-budet mitt?

Beløpet du har skrevet inn vil ikke være synlig for andre brukere eller ekspertene. Det er kun noen få IT-teknikere som kan få tilgang til auto-budet ditt under svært uvanlige omstendigheter, for eksempel hvis et budmønster må analyseres.

Kan jeg trekke tilbake auto-budet mitt?

Det er ikke mulig å trekke tilbake et auto-bud. Et auto-bud er bindende når det er lagt inn, og kan ikke trekkes tilbake.

Hva skjer hvis noen byr over auto-budet ditt?

I dette tilfellet vil ikke budet ditt være det høyeste lenger, og du vil motta en e-post som informerer deg om dette.

Hva skjer hvis noen legger inn et bud som er rett under auto-budet mitt?

Hvis dette skjer, vil ditt maksimale bud automatisk legges inn. For eksempel: Du har lagt inn et auto-bud på 100 €. Det høyeste budet er 80 €. En annen budgiver legger så inn et bud på 98 €. Dette budet godkjennes og blir bydd over av auto-budet ditt på 100 €.

Hva skjer hvis noen byr akkurat det samme beløpet som auto-budet jeg la inn tidligere?

Hvis du allerede hadde lagt inn et auto-bud på samme beløp på samme parti, vil budet ditt prioriteres. Dette er fordi auto-budet ble lagt inn først. Budhistorikken vil vise begge budene med samme beløp og tidspunktet, med ditt bud, som ble lagt inn først, på topp.

Kan jeg legge inn et auto-bud hvis jeg allerede har det høyeste budet?

Ja, det kan du. Dette kan være et smart trekk hvis du allerede har det høyeste budet, men ikke har mulighet til å følge med på den siste fasen av auksjonen. I dette tilfellet kan du legge inn et auto-bud for å øke vinnersjansene dine. Systemet vil ikke benytte automatiske bud inntil noen legger inn et høyere bud.

Vil budvinduet til et parti forlenges dersom et automatisk bud legges inn i det siste minuttet?

Ja, i dette tilfellet vil budvinduet være åpent i ett ytterligere minutt.

Hva med reservasjonsprisen?

Hvis et automatisk bud legges inn på et parti med en reservasjonspris, vil en av følgende situasjoner oppstå: Når du legger inn et automatisk bud som er høyere enn reservasjonsprisen til en gjenstand, vil ditt første bud automatisk være reservasjonsprisen til gjenstanden. Det automatiske budet ditt forblir aktivt. Når du legger inn et automatisk bud som er akkurat det samme som reservasjonsprisen til en gjenstand, vil ditt første bud være reservasjonsprisen til gjenstanden. Ettersom budet har nådd sin maksimale verdi, vil auto-budet ikke lenger være aktivt. Når du legger inn et automatisk bud som ligger under reservasjonsprisen til en gjenstand, vil det maksimale beløpet legges inn som budet ditt, og det vil vises i budloggen. Ettersom budet har nådd sin maksimale verdi, vil auto-budet ikke lenger være aktivt. Du vil få klar beskjed hvis noen av disse situasjonene oppstår, og du vil motta en melding på e-post.