We are hiring!

FAQ: Ofte stilte spørsmål om Catawiki-auksjonen

Hva er Catawiki?

Catawiki er det raskest voksende nettbaserte auksjonshuset i Europa. Med over 100 ukentlige auksjoner i 60 kategorier og 12 millioner besøkende fra hele verden hver måned, er Catawiki stedet for å kjøpe og selge spesielle gjenstander.

Hva er Catawiki-auksjonen? Alle våre auksjoner starter på fredager og ender på en oppgitt ukedag. Disse auksjonene blir besøkt av et stort og internasjonalt publikum. Alle auksjoner veiledes av eksperter som garanterer et variert utvalg objekter av høy kvalitet. Vårt betalingssystem sørger for trygge og sikre transaksjoner.

Hvorfor blir auksjoner utvidet med ett minutt?

Hvis du legger inn et bud i løpet av det siste minuttet blir auksjonens budgivningsvindu utvidet med ett minutt. Dette gjøres for å forsikre at alle har en lik sjanse til å vinne. Målet er å unngå at alle venter med å legge inn et bud til auksjonens siste 5 sekunder.

Hva koster auksjonen?

Auksjonsgebyrer beløper seg på 9% inkl. mva. Catawiki sender kjøperen en egen faktura for auksjonsgebyret. Bud utelukker 9% auksjonsgebyr og fraktkostnader, som vil bli lagt til i løpet av siste innbetaling. Andre eventuelle kostnader eller kostnader som toll eller importavgifter, tollklarering og håndtering kan også gjelde under forsendelsen av varen din, og du vil bli belastet for disse på et senere tidspunkt hvis det er aktuelt. Alle bud er bindende. Bud utelukker 9% auksjonsgebyr og fraktkostnader, som vil bli lagt i løpet av siste innbetaling. Andre eventuelle gebyrer eller kostnader som toll eller importavgifter, tollklarering og håndtering kan også gjelde under forsendelsen av varen din, og du vil bli belastet for disse på et senere tidspunkt hvis dette er aktuelt. Alle priser er inkludert mva. Alle bud er bindende.

Er alle bud bindende?

Når et bud er lagt inn er det bindende. Du er pålagt å kjøpe et parti du vinner for den summen du har bydd. Ved å legge inn et bud godtar du våre Vilkår og Betingelser.

Hvordan kan jeg betale hvis jeg vinner et av partiene?

Å betale er svært enkelt og brukervennlig. Du kan betale på nett, med kredittkort eller umiddelbar bankoverføring. Kunder fra utvalgt land kan bruke iDeal, Bancontact, Mr Cas eller DirecteBanking. Hvis du ikke er i stand til å betale på nett kan du også overføre til vår konto. All informasjon du trenger for å gjøre dette finner du i e-posten vi sender deg.

Hvem kjøper jeg den auksjonerte gjenstanden fra?

Du kjøper partiet du vant fra den angitte selgeren. Selgeren nevnes enten i objektlisten eller nedenfor beskrivelsen av objektet. I orderen og betalingssidene angis det også klart hvilken selger du kjøper den tilbudte gjenstanden fra. Catawiki leverer kun plattformen som benyttes for å gjennomføre auksjonen. Selgeren som nevnes i beskrivelsen av objektet har alltid det fulle ansvaret for produktet eller tjenesten som skal leveres.

Hva er en «reservasjonspris»?

En reservasjonspris er en skjult minstepris. Det vil si den minste salgsprisen som du, selgeren, er villig til å selge et objekt for. Hvis en reservasjonspris ikke har blitt nådd når auksjonen avsluttes, blir ikke dette spesifikke objektet auksjonert bort. Se her for mer informasjon.´

Hva betyr «Ekspert' verdivurdering»?

Noen verdifulle objekter med en beregnet inntekt angitt av Ekspert. Den estimerte prisklassen er kun en indikasjon og gir ingen garantier for parties egentlige verdi.

Hva skjer hvis et automatisk bud legges inn på et parti med en reservasjonspris?

Når en legger inn et automatisk bud som er høyere enn gjenstandens reservasjonspris vil det første budet automatisk matche gjenstandens reservasjonspris. Ditt automatiske bud forblir aktivt. Når en legger inn et automatisk bud som matcher en gjenstands reservasjonspris vil ditt første bud matche gjenstandens reservasjonspris. Etter å ha nådd maksimum er ikke ditt bud lengre aktivt. Når en legger inn et bud under en gjenstands reservasjonspris blir ditt bud automatisk plassert og vises i budloggen. Etter å ha nådd maksimum er ikke ditt bud lengre aktivt.

Hvordan fungerer auksjonsvarsler?

Auksjonsvarsler er automatiserte e-postmeldinger som sendes straks en gjenstand du søker er tilbudt i en av våre auksjoner. Standardsøk bruker kun titler og undertitler for hvert parti. Hvis du i tillegg ønsker å søke etter partibeskrivelser krysser du av i boksen merket «Søk også i partibeskrivelser». Du mottar maksimalt én e-post per uke hvis ditt auksjonsvarsel passer med nye auksjonspartier.

Hvor kan jeg se resultatene fra tidligere auksjoner?

Ved å velge en dato fra menyen på venstre side som heter «resultater fra tidligere auksjoner» på den gjeldende auksjonssiden kan du se inntektene skapt av partier fra tidligere auksjoner.

Kan jeg avbryte budet mitt?

Nei. Alle bud er etter loven bindende og forblir aktive inntil noen legger inn et høyere bud på partier. Hvis et parti har en fastsatt reservasjonspris og ditt aksepterte bud er lavere enn denne prisen, blir ikke partiet solgt.

Blir jeg informert dersom en gjenstand fra min ønskeliste legges ut for auksjon?

Nei. Du blir kun informert dersom en gjenstand fra din ønskeliste legges ut på salg fra markedsplassen.

Er det mulig å legge til en gjenstand fra auksjonen til din ønskeliste?

Du kan legge til hvilken som helst gjenstand til din ønskeliste. Dette gjelder også for gjenstander som er lagt ut til auksjon. Katalognummeret nevnt nedenfor objektet angis i søkefeltet.

Er det mulig å legge inn bud fra utlandet?

Ja, du kan legge inn bud fra hvilket som helst land. Gjenstanden blir levert til din oppgitte adresse.

Er det mulig å betale fra utlandet?

Ja, du kan betale fra hvilket som helst land. Dette gjøres med kredittkort eller andre nettbaserte betalingsmetoder.

Kan jeg hente partiet? I så tilfelle, blir jeg fremdeles belastet for fraktkostnader?

Noen objektbeskrivelser angir at det er muligheter for at du selv kan hente partiet. Du behøver å angi at din hensikt er å hente ordren gjennom den automatiske betalingsbekreftelsen som du mottar via e-post. I dette tilfellet blir du ikke belastet med fraktkostnader.

Kan gjenstander sendes til utlandet?

Ja, gjenstander kan sendes til utlandet. Dette kommer imidlertid til å ha en betydning for fraktkostnadene.

Hvor mye koster det å sende partier til utlandet?

Det er selgeren av partiet som selv bestemmer fraktkostnadene. Fraktkostnadene nevnes nedenfor beskrivelsen av hvert parti.

Hvordan pakkes og sendes partiene?

Selger er ansvarlig for forsendelsen av sitt parti. Frakt gjennomføres vanligvis gjennom et pakkeservicefirma, som sørger for at gjenstanden pakkes og sendes i god behold.

Hvordan og når blir jeg informert hvis jeg vinner?

Når et parti er solgt til deg sender vi deg en e-postmelding som bekrefter at du har vunnet partiet. Denne meldingen oppgir stegene som må tas for å motta gjeldende gjenstand.

Hvorfor er det et minimumsbeløp for neste bud? Hvordan fungerer det?

For å sørge for at økningen av budene ikke er meningsløpse benytter Catawiki minimumsbeløp. Dette forhindrer at personer taper en budrunde med en forskjell på kun 1 €. Derimot er høyere bud enn det foreslåtte minimumsbeløpet tillatt.

Nedenfor ser du en tabell for økning av bud.

Gjeldende bud fra € til € budtrinn €
€ 1 € 10 € 1
€ 10 € 100 € 5
€ 100 € 200 € 10
€ 200 € 500 € 20
€ 500 € 1.000 € 50
€ 1.000 € 2.000 € 100
€ 2.000 € 5.000 € 200
€ 5.000 € 10.000 € 500
€ 10.000 € 20.000 € 1.000
€ 20.000 € 50.000 € 2.000
€ 50.000 € 100.000 € 5.000
€ 100.000 € 200.000 € 10.000
€ 200.000 € 500.000 € 20.000
€ 500.000 > € 500.000 € 50.000
Vennligst merk: Vi jobber kontinuerlig med å forbedre opplevelsen av nettstedet vårt. Derfor, selv om våre budgivningstrinn er oppgitt i tabellen ovenfor, er det mulig at de varierer på forskjellige deler av vår nettside eller app. Dette er for å teste nye funksjoner eller til andre formål.

Veksling av valutakurser

Catawiki er tilgjengelig i GBP, USD og EUR. Prisene i disse valutaene konverteres ved bruk av valutakursen som gjelder ved auksjonens start. Denne prisen gjelder også for provisjonspriser og fraktkostnader.

Oppfølging av notar

Våre auksjoner følges opp av en offentlig notar for å garantere gyldigheten av alle bud som legges inn. Denne uavhengige notaren kan vurdere budgivingshistorikken til hvem som helst av Catawikis registrerte budgivere og/eller eksperter til enhver tid. Tilgangsrettigheter til Catawikis auksjonssystem er kun forbehold notaren og ingen tredjepartier har tilgang til dette systemet. Klikk her for mer informasjon.

Jeg har et spørsmål som haster angående denne auksjonen

Hvis du har noen viktige spørsmål som ikke har blitt nevnt ovenfor kan du sende oss en e-post. Vi svarer din henvendelse så snart som mulig.