Retningslinjer for informasjonskapsler

Siste oppdatering den: 23/11/2020

Hos Catawiki bruker vi på forskjellige måter informasjonskapsler og annen sporingsteknologi på nettstedet vårt og i appen vår. Det er derfor vi mener det er viktig å forklare deg hva informasjonskapsler er og hvorfor vi bruker dem. Vi har skissert alle detaljene nedenfor, vi anbefaler at du leser retningslinjene nøye for å få en bedre forståelse av hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvilke alternativer du har.

Vi respekterer ditt personvern, derfor håndterer vi alltid alle personopplysninger som samles inn i henhold til Catawikis Personvernerklæring. Du finner definisjonene for begreper i våre Vilkår for bruk.

Hva er informasjonskapsler?

En cookie (eller informasjonskapsel) er en liten data plassert i nettleseren på datamaskinen eller mobilenheten din. Informasjonskapsler bruker ulike metoder for å legge inn data på eller lese data fra brukeres enheter, for eksempel datamaskin, bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon. Dette gjør de for å hjelpe oss med å gjenkjenne enheten din eller lagre preferansene dine. De mest kjente informasjonskapslene er små (tekst) filer som er plassert på enheter og kan identifiseres igjen på et senere tidspunkt. Vi bruker også andre sporingsteknikker, for eksempel JavaScript, web beacons (tagger) (små blokker med kode installert på en nettside, app eller annonse som kan hente visse opplysninger om enheten og nettleseren du bruker), eller enhetsfingeravtrykk, mobil-identifikatorer og sporingsnettadresser. Vi refererer til alle disse teknologiene som "informasjonskapsler" i denne informasjon om retningslinjer for informasjonskapsler.

Hvor lenge forblir Catawikis informasjonskapsler aktive?

Informasjonskapslene vi bruker varierer i varighet. En «cookie-økt» vil utløpe når du lukker nettleseren din, mens en « vedvarende cookie» forblir på enheten din i en lengre periode. Se vår oversikt over informasjonskapsler for de spesifikke oppbevaringsperiodene.

Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

Våre informasjonskapsler har forskjellige hensikter, som er spesifisert under. For å se hvilke informasjonskapsler vi bruker, se våre oversikt over informasjonskapsler.

Funksjonelle cookies/informasjonskapsler. Funksjonelle informasjonskapsler er informasjonskapsler som er nødvendige for å utførelsen av vårt nettbaserte marked. Disse informasjonskapslene hjelper oss med å tilby tjenestene våre i henhold til preferansene dine, slik at du får en bedre Catawiki-opplevelse. Det er, for eksempel, en cookie som gjør at du forblir pålogget. Dette betyr at du ikke må logge på hver gang du går til en ny side. Disse informasjonskapslene hjelper oss også å huske hvordan du bruker bestemte funksjoner (f.eks. objekter du har markert som interessant) og kontoinnstillinger (f.eks. språk - eller skjerminnstillinger). Vi krever ikke ditt samtykke for å plassere disse informasjonskapslene når du besøker vår elektroniske markedsplass eller bruker relevante funksjoner. Disse informasjonskapslene innhenter imidlertid ikke identifikasjonsdata.

Informasjonskapsler for analyse og forskning. Disse informasjonskapslene registrerer måten du bruker Catawiki på. Vi bruker informasjonen fra disse informasjonskapslene til å analysere den nettbaserte markedsplassen vår samt for å fastslå hva som forårsaker ulike feil. Generelt brukes informasjonskapsler for analyse og forskning til:

• Å spore antall brukere på den nettbaserte markedsplassen vår
  • Å registrere hvor mye tid du bruker på den nettbaserte markedsplassen vår
  • Spore rekkefølgen du viser ulike nettsider i
  • Fastslå hvilke deler av den nettbaserte markedsplassen vår som må forbedres
  • Vis tilbakemeldinger
  • Forstå hvilken type bruker du er

Informasjonskapsler for markedsføring og sosiale medier. Vi bruker informasjonskapsler for markedsføring for å forstå hva du liker og hvordan du oppfører deg på vår elektroniske markedsplass. Vi sporer oppførselen din, slik at vi kan få en idé om preferansene dine, lagre ID-ene for auksjonene du klikker på, og vise deg objekter som matcher interessene dine. Tredjeparter legger også ut markedsførings-informasjonskapsler på Catawiki. Dette hjelper dem med å vise deg skreddersydde annonser på tredjeparters nettsteder, basert på oppførselen din på den elektroniske markedsplassen vår på Internett. I oversikten over informasjonskapsler nedenfor finner du tredjepartene som plasserer informasjonskapsler for markedsføring når du besøker Catawiki.

Markedsføringsinformasjonskapsler sporer hvilke annonser du allerede har sett for å sørge for at du ikke alltid ser de samme annonsene. De sjekker også om du har klikket på en annonse. Catawiki og tredjeparter bruker informasjonskapsler for sosiale medier, og den nettbaserte markedsplassen vår integrerer tredjeparts programtillegg (som for eksempel en «liker»-knapp fra Facebook).

Du kan når som helst melde deg ut av disse informasjonskapslene ved hjelp av innstillingene nedenfor. Hvis du vil slette informasjonskapsler for analyse, forskning eller markedsføring fra andre tredjeparter enn Catawiki, kan du gjøre det i nettleserens innstillinger. Hvis du slår av markedsføringsinformasjonskapsler, vil du fremdeles se nettannonser, men annonsene du ser er ikke tilpasset interessene dine. Ettersom funksjonelle informasjonskapsler er nødvendige for at den nettbaserte markedsplassen vår skal fungere, settes de til «alltid aktiv» og kan ikke slås av.

Dine forhåndsvalg er lagret på Catawiki-domene. Å skru av forhåndsvalgene for informasjonskapsler på et domene (f. eks. Catawiki.com) betyr ikke nødvendigvis at de er avslått også for andre domener.

Hvordan kan du kontrollere bruken av informasjonskapsler?

Nettleserens innstillinger. Du kan administrere innstillingene dine for informasjonskapsler og slette informasjonskapsler som er inkludert i nettleseren du bruker. Merk at innstillingene må justeres separat for hver nettleser på hver enhet du bruker. Husk at våre førsteparts informasjonskapsler spiller en viktig rolle for tjenestene våre. Hvis du bestemmer deg for å ikke godta dem, kan dette påvirke tilgjengeligheten og funksjonaliteten til noen av funksjonene som gjør den nettbaserte markedsplassen vår attraktiv og enkel å bruke (f.eks.: hvis du slår av disse informasjonskapslene, må du kanskje logge på ved hvert besøk). Du kan følge instruksjonene fra nettleseren din for hvordan du godtar, fjerner eller avviser informasjonskapsler:

Chrome Safari Firefox Edge

Informasjonskapsler fra tredjeparter. For å administrere informasjonskapsler fra tredjeparter, kan du besøke nettstedene http://www.networkadvertising.org/eller http://www.youronlinechoices.com/. Disse nettstedene gjør det mulig for deg å blokkere informasjonskapsler fra bestemte tredjeparter. Du kan også besøke nettstedet til tredjepartene for å forstå og kontrollere innstillingene for informasjonskapsler fra hver enkelt tredjepart. Du kan finne en link til disse tredjeparts-nettstedene i oversikt over informasjonskapsler.

Catawiki-appen

Du kan også bruke vår elektroniske markedsplass gjennom appen vår. Catawiki-appen kan lastes ned fra Apple App Store eller Google Play Store. Vi bruker metoder som ligner på informasjonskapsler og tredjeparts-tjenester for å sikre at vi forstår hvordan våre brukere samhandler med appen vår og for å sørge for at appen vår forblir trygg og sikker. For eksempel, vi bruker Fabric å finne virus og feil. Vi bruker også tjenestene til Selligent og FIREBASE til å sende deg push-varslinger. Disse varslene viser mange viktige funksjoner (for eksempel kan de oppdatere deg om en auksjon du er interessert i). Du kan endre innstillingene for push-varsler i appen vår.

Kan disse retningslinjene for informasjonskapsler endres?

Vi kan endre eller supplere disse retningslinjene for informasjonskapsler. Vi streber etter å holde vår informasjonkapselinformasjon oppdatert, men vi ønsker å understreke at oversikten over informasjonskapsler alltid kun er øyeblikksbilder. På grunn av den konstante innovasjonen av den elektroniske markedsplassen, og det faktum at Internett og de ulike berørte partene stadig forandrer seg, er det mulig at informasjonen i disse retningslinjene for informasjonskapsler kanskje ikke er helt oppdatert.

Kontakt

For spørsmål angående disse retningslinjene for informasjonskapsler og bruk av informasjonskapsler på vår elektroniske markedsplass, kan du alltid kontakte oss ved å sende en e-post til privacy@catawiki.com.